3

aargggggghhhhh.....

huhhhhh!!! marah sungguh aku ni..marah ni....marah ni...nampak tak marah ni??? tension tau tak....dah le baru berjinak-jinak dengan ini blog....banyak nk kena menuntuk ilmu blogger ni wahhhh...kne hire SIFU ni....tak leh jadi ni...

kak amy....plez help me....ayin...!!!!! mana kau...dah bape lama punggung melekat kat ini kerusi....pening+serabot gilalah....

ayoooo dei...kalau tarak pandai blah je lah....tutup ini blog...(aku la tu....) ngeeeee~~~

nantilah sambung nak update pe benda kejadahnye yang leh tambah2 kat blog nih....penat aku...layan ini blog memang tak sunyi tapi....penat sket je....ok   da...
                                                                    x nak marah nak bebas macam atas....
QUE & NURUL INI KISAH CINTA KAMI....
CINTA DARI JIWA MEMBARA DIHATI...

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati

Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

detik indah bersamamu....

0

masih belum rezeki aku...

salam....hmmm...entry ari ni aku nk cita pasal apa ek? hahhhh ikut title aku le...masih belum rezeki aku...huarggghhh...inilah dugaan untuk aku....frust??? uishh memang frust tp...rasional...mungkin belum nak sampai lagi rezeki itu...

Seseungguhnya Allah s.w.t Maha mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya...

alaa..lagi pong baru 4 bulan aku jadi isteri kepada ABDUL QAIYUM FIRDAUS RAHAMAT...my beloved hubby...dulu aku tengok je kawan aku bila masih belum mendapat rezeki idaman para suami dan isteri...tp kini aku merasainya..bukan terlalu mengharap...tapi tipulah kalau sebagai perempuan yang bernama isteri tak merasai apa-apa...aku tak terkecuali...ye...ye...ye...memanglah bau 4 bulan tapi...perasaan tu...lagi-lagi bila time 1st day period...dapat tau je period upset gila...tp ape nak wat ketentuan Allah s.w.t Dia yang Maha mengetahui....tapi kesian hubby aku...dia memang ready to be daddy...tapi dia simpan je dalam hati lelaki dia tu tak nak bagi aku frust sangat....AKU SAYANG DIA.....

bulan JUN nanti cuti sekolah 2 minggu harap2 kami dapat memproses kehendak dan impian kami...cewahhh...bagi HINT la pulak...AMINNN...

Ya Allah Ya Tuhanku...Kau perkenankanlah impian kami ini....



aku planning jugak lah nak pergi honeymoon yang tertangguh....tapi ape2 bergantunglah pulak pada cuti hubby aku tuh...huhhh...hopefully berkesempatan malas nak rancang2 takot tak menjadi pulak...tapi apa yang penting aku dapat bersama dengan hubby tersayang aku tuh...aku rindukan untuk hidup bersama BERDUA...seorang sana seorang sini....kesian kat dia...kesian kat aku jugak...FEEL SORRY 2 BOTH OF US...

jangan ditanya sampai bila kami akan berjauhan dan bila kami akan bersama berdua......

aku hanya menanti dengan penuh DOA....amin...
0

sekian lama...sampai bilakah...???

salam....sudah hampir 2 bulan lebih...aku berjauhan dengan suami aku...hmmm (selama ni  memang bukan jauh ke???)  aah memang selama ni jauh...tapi kali ni memang jauh...jauh dari suara...jauh dari telepong...hahaha...7hb Mei suami aku dikatakan akan tamat kursusnya...hmmmm tapi dia akan terus balik ke KELANTAN...tempat dia ditempatkan jauh dari aku isterinya.....pejam celik...pejam celik tahan jugak aku macam ni walaupun dalam tempoh itu tergugat juga hati ini...hohoho..jangan CEMAS bukan tergugat dengan jejaka-jejaki...tapi dengan dugaan perasaan yang membuak-buak...sehinggakan rasa nak bergaduh je dengan suami aku...(tp bergaduh jgk...bukan setakat rasa je...ahakkksss) kesian suami aku dah la tertekan kat sana aku pulak menambah-nambah...kenapalah aku hilang sabar pulak...hmmm ni baru lagi kawen dah lama nanti macam mana pulak ya???

Ya Allah ya Tuhanku....Kau ampunilahku....dosa-dosaku terhadap suamiku selama ini...jauhilah bahtera kami dengan kesesatan dan kekufuran. Ya Allah...kau sabarkanlah hati ini dengan berkat cahaya-MU....Kau sinarkanlah cahaya ketenangan dariku untuk suamiku. Kau sejahterakanlah dia sehingga ke akhir hayatnya dunia & akhirat....

Dugaan memang dugaan suami isteri tapi berjauhan....tapi biarlah keadaan menghukum kami berdua begini kerana yang baik itu selalunya akan ada untuk umat yang bersabar...teringat kata Ustaz KAMAL masa dia bagi ceramah maulidurrasul di sekolah aku...
katanya...
Bersabar....Bersabar...Bersabar....

Tapikan...sekuat mana unuk aku bersabar aku pun tak tahu biar masa yang menentukan...tapi aku sentiasa berdoa agar hati aku sentiasa untukNya dan suamiku....kerana aku tahu hubungan suami isteri yang baik adalah berpaksikan hubungan kita dengan Allah s.w.t....

Sampai bilakah?

Sampai bila ya aku dan suami aku begini mengharungi kehidupan kami sebagini??? ntahlah... kadang-kadang aku kesian dengan suami aku jugak diri aku...(DIA TANPA AKU...AKU TANPA DIRINYA)...dah macam hidup sebelum kawen je...sama je....tetap sendiri...

Soalan yang ntah bila jawapannya....bila? bila? dan bila?

Hanya Kasih...Sayang...Rindu....Kesabaran...Kepercayaan yang mampu menjadi perisai hati yang kesunyian....
0

carelesss....

salam...pagi2 ISNIN yang tak BESHH ni aku telah dikezzutkan dengan bunyian SMS daripada CELCOM...ishkkkk....terkezut aku dari lamunan...bahawa msj yang tertera benar2 memukul aku untuk terus tegak tercatuk atas katil dengan rasa penuh sakit dan terkejut...UPDATE: Your usage of RM214.79 as at 260410 has reached 71%-90% of your credit limit.... korang tolong lah aku bayangkan last aku check my bill petang sebelum malam tadi tak sampai pun RM30 hengget....HUARGGGGGHHHH!!!!....then tiba2 bangon pagi dpt msj mcm tu?? tak terkezzut ttberuk ak....melebihi 2 bulan penggunaan aku tau??

Apa yang aku buat...and also rasa2 buat malam td? aku connect HP gune LAPTOP aku...gunalah USB cable...aku boleh x perasan yang aku telah terCONNECT internet using HP....then aku NAMPAK itu ICON bumi...tapi macam manalah aku boleh tak terpikir bahawa aku telah terCONNECT dengan itu internet (3g Usage)....gila tak gila lah...dah la lama aku biarkan HP aku ni...berjam2...then itu yang aku dapat.....

Aku call 1111 CELCOM CARELINE...bercakap dengan perunding...MALANG TAK SUDAH...itu OPERATOR tak dapat check bill aku....kena tunggu 13 haribulan untuk BILLDATE aku baru boleh check statement bill.....

betapa lalai aku??? benarlah kata hubby aku...kadang2 aku nih selalu buat keje tak hati...aku ni punyalah nak membuat penjimatan bulan ini on my bill phone....baru nak berjaya dah diduga...nampaknya lepas ni aku guna HP aku yang guna prepaid je la....guna HP yang bill just nk call my hubby coz FREE CALL...terpaksa lah aku bayar siket2...untuk 2 bulan akan datang....gila nk bayar habis??? (itu namanye orang yang kurang duit...)
Back to Top